keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Maailman paras pizza

Tämä omatekoisen pizzan ohje on Pastanjauhantaa-blogin käsialaa ja aivan mahtavaa. Olemme mukailleet sitä sen verran, että käytämme sääolosuhteista johtuen uunia grillin sijaan.

Tomaattikastike
2 rkl oliiviöljyä
1 dl hienoksi silputtua sipulia
2 tl valkosipulia pilkottuna
1 tl kuivattua oreganoa
1 tlk kokonaisia tomaatteja tölkissä
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Pizzataikina (2 normaalipizzaa)
350 g vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä

Laita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhoon. Sekoita. Sekoita seuraavaksi öljy ja lämmin vesi ja lisää neste vähitellen taikinaan niin, että siitä tulee tasainen ja pehmeä ja se irtoaa käsistä vaivatessa. Taikinan vaivaamiseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa, jotta siihen tulee kunnon sitko ja se irtoaa käsistä helposti. Käsin vaivaessa siihen menee noin 10 minuuttia. Kun taikinan vaivaus on valmis, se nousemaan liinan alle lämpimään paikkaan. Olemme pitäneet taikinaa noin tunnin verran nousemassa.

Kun taikina kohoaa, laita kastike tulemaan. Kuullota silputtua sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Sen pehmentyessä, lisää valkosipuli ja hetken päästä tomaatit. Valkosipuli ei saa ehtiä kitkeröitymään, siksi tomaatit on lisättävä suht nopeasti. Mausta ja sekoita seosta tomaatteja painellen. Näin tomaateista valuu nesteet paremmin ulos. Kiehauta ja hauduta sitten miedolla lämmöllä, kunnes koostumus on sopivaa pizzan päälle levittämiseen. Olemme pitäneet sitä liedellä n. 45 min. välillä sekoittaen. Kastikkeeseen voi lisätä makuja oman mielensä mukaan, esimerkiksi tulisesta pitävälle Tabasco tuo mukavan terän kastikkeeseen. Itse pidän juuri tomaatin mausta, joten olen jättänyt muut mausteet vähemmälle.

Taikina on tällä aikaa noussut. Jatka vaivaamista vielä hetki puristellen ilmakuplat pois taikinasta. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli mahdollisimman ohuiksi pohjiksi. Meillä tästä tuli kaksi normaalikokoista pizzaa.


Levitä kastike pohjalle, lisää täytteet ja oregano ja lopuksi juustoraaste. Meillä oli täytteenä pepperonimakkaraa, jonka laitoimme vasta juustoraasteen päälle. Tällöin pepperonista tulee rapeaa. Oma suosikkini on pizza pelkällä pepperonitäytteellä. Kesän tulleen teemme ohjeen kuten kuuluulin eli grillissä. Tuolloin pohjista saa todella rapeat. Pizzakiven ostaminen voisi tosin auttaa näin talvikaudella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti