keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Olohuoneen puuttuvat palat

Vaikka asuntomme alkaakin jo pikkuhiljaa olemaan "valmis" niin aina löytyy jotain mitä vielä puuttuu. Tällä hetkellä monien muutosten ja tavaroiden siirtelemisten jälkeen olohuoneestamme on jäänyt puuttumaan matto,  sohvapöytä ja kaksi lamppua.

Matosta en ole vieläkään ollenkaan varma ja siksi en uskalla mitään ostaa. Sama juttu on lamppujen kanssa. Sohvapöydän, josta kerroinkin jo aiemmin Pohdiskelua pöydästä -postauksessani, olen nyt päättänyt, mutta vielä pitäisi se käydä ostamassa. Päädyimme tuohon IKEAn pöytää, koska se oli ainoa, joka oli tarpeeksi korkea. Pöytä tulee siis divaanin ja nojatuolin väliin tasoksi, johon voi laskea mukin tai laittaa karkkikulhon leffailtoina. Sen tulee siis olla käsinojien tasolla, jotta sen käyttäminen on helppoa. Lisäksi pidän tuosta lasipinnasta ja toisesta laskutasosta johon saa lehtiä ja muuta sellaista, ehkäpä jonkin kannellisen korin tai laatikon jonne laittaa huulirasvaa, käsirasvaa yms. sohvan käsinojilla pyörivää tavaraa. Edelleenkin haaveilen tuosta Hayn Tray -pöydästä, mutta se ei sovi tuohonkaan tilaan ja en vaan keksi sille paikkaa! Eli tämä haave jää tuonnemmaksi.

Tuon pöydän viereen haluaisin jalkalampun ja lisäksi kattoon kattolampun. Näin pimeään aikaan on kiva, että valaistusta on paljon. Tällä hetkellä koko olohuone on pimeä. Jalkalampusta enkä kattolampusta osaa päättää yhtään minkä tyylistä haluasin.

Matossa olen taas ehkä vihdoin keksinyt sen tyylin jota haen ja löysinkin pari vaihtoehtoa. Tässäkin on vielä miettimistä. Aiemmin meillä oli olohuoneessa musta matto, mutta tilan pienen koon vuoksi se ei sopinut siihen. Siirsimme tuon maton makuuhuoneeseen, jonne se sopikin loistavasti. Nyt meillä on olohuoneessa pieni valkoinen lampaantalja, joka on aivan ihana, mutta liian pieni. Yksi vaihtoehto on ostaa sille kaveriksi toinen samanlainen. Vaalea väri olisi kiva, koska kalusteet on kaikki tummia ja lattia tammenvärinen, mutta minua pelottaa vaalean värin arkuus. Vaikkei meillä omaa koiraa ole, niin lainakoiria sitäkin useammin, enkä haluaisi stressata maton pilalle menoa jatkuvasti. Harmaa on varmaankin paras väri, mutta siitäkin kun on miljoona eri  sävyä. Joku kulahtanut itämaisvaikutteinen on tällä hetkellä mielessäni.

Keräilin hieman ideoita siitä millaista haen. Mitä pidätte?
Nyfors-lattiavalaisin, Strind-pöytä, harmaa matto, Norm 06 lamppu medium, Persisk Hamadan -matto ja Ludde-lampaantalja.

Kuvat: IKEA, Ellos ja Finnish Design Shop.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti