lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tikka Masala







Viime sunnuntaina jatkoimme perjantaina alkanutta aasialaista viikonloppuamme ja teimme Tikka Masalaa. En ole juurikaan Tikka Masalan ystävä, joten halusin testata millaista se olisikaan kotona tehtynä. Ja se oli tosi hyvää! KäytimmeValion Tikka Masala -reseptiä pienin muutoksin.

Tikka Masala

400 g broilerin rintafileetä
500 g tomaattimurskaa
1 kpl sipuli
2 valkosipulikynttä
1 rkl inkivääritahnaa
puolikas chili
1 tl kuminan siemeniä
1 tl suolaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tomaattipyreetä

Lisäksi öljyä paistamiseen ja basmatiriisiä lisukkeena.

Ruskista suikaloidut broilerin rintafileet, laita toiseen astiaan odottamaan. Kuullota öljyssä sipulit, chili, inkivääri, tomaattipyree ja mausteet. Lisää tomaattimurska ja hauduta 15 min. Ota pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää broilerin suikaleet ja jogurtti sekaan, hauduta vielä 10 min.

Lisäksi teimme Naan-leipää. Leipä kannattaa tehdä uunivalmiiksi ja paistaa tuon Tikka Masalan hautuessa viimeistä 10 minuuttista. Koska oma uunimme ei kuumene ihan 275 asteiseksi, laitoin pellin uuniin lämpenemisen ajaksi. Tällöin paistoaika oli hieman lyhyempi, n. 3-4 minuuttia.

Naan-leipä 6 kpl

1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa
12,5 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
25 g sulaa voita

Voiteluun sulatettua voita

Sekoita jogurtti ja maito, lämmitä kädenlämpöiseksi, liuota hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot sekoittaen. Lisää voisula. Kohota kunnes taikina on kaksinkertainen. Jaa taikina 6 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele 3 palaa puhtaalle pellille (ei leivinpaperia) soikioksi, paksuus n. 0,5 senttiä. Paista 275 asteisessa uunissa, yläosassa, 5-7 min. Tee toiselle satsille samoin. Voitele voisulalla heti uunista tulon jälkeen, tarjoile heti Tikka Masalan kanssa.

Nam! Juuri sopivan tulista ja tujua, sopii hyvin näihin toivottavasti viimeisiin pakkaspäiviin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti