sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Wokataan
Olen suuri aasialaisen ruoan ystävä, mutta kotikeittiössä emme ole juurikaan aasialaista kokeilleet. Nyt oli aikakin! Aasialainen on itse asiassa tosi helppoa, kun tekee perusruokaa tutuista raaka-aineista ja lisää joukkoon muutamia aasialaisen keittiön perusjuttuja. Reseptiä minulla ei tähän sen kummemmin ollut, kattelin muutamia nuudeliwokkireseptejä netistä, jotta tiesin suurin piirtein mitä laittaa ja kuinka paljon. Muuten menin pitkälti intuition ja oman makuaistini mukaan.

Meillä tuttuja raaka-aineita oli naudan sisäpaisti, sipuli, valkosipuli, chili ja herkkusienet. Aasialaisia makuja saimme aikaan chilinuudeleilla, kalakastikkeella, limellä, soijalla, inkivääritahnalla ja bambulastuilla. Wokista tuli melkoisen tulista omalle vähemmän turtuneelle kielelleni, miehelleni tämä maistui erittäin hyvin. Ensi kertaa varten otan kaupasta oikeaa limeä, ei tiivistettä (nyt unohdin täysin), ja laitan sitä reilulla kädellä. Chilinuudeleiden sijasta valkkaan ihan tavisnuudeleita. Mutta kaiken kaikkiaan tosi hyvää ja helppoa, eniten vei aikaa lihan leikkaaminen! Tämä oli tosi kivaa perjantairuokaa. Vielä salilla käymisen jälkeenkin jaksoi kokata ja kun kaikki oli pilkottu ja silputtu valmiiksi ennen saunomista, saunomisen jälkeen vaan pannulle ja oli valmista hetkessä.

Niinhän sitä sanotaan, että hyvä ruoka, parempi mieli ja tällä kyllä kelpasi viikonlopun aloittaa.

Nyt kun tarvittavat tahnat ja kastikkeet löytyy kaapista, voi aasialaista ripausta laittaa ruokaan kuin ruokaan. Aasiateemaisen viikonloppumme kruunaa tämänpäiväinen Tikka Masala Naan-leivän kera, toivottavasti onnistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti