perjantai 1. helmikuuta 2013

Arkiruokaa



Kyllä se vaan kunnon kotiruoka maistuu työpäivän päätteeksi. Teen mielelläni usein makaronilaatikkoa, koska sitä saa helposti säilöttyä jääkaapissa muutaman päivän, mikä helpottaa arkikiireitä. Tämä resepti on Liemessä-ruokablogin inspiroima.

Liha-makaronilaatikko
400 g naudan paistijauhelihaa
400 g pennepastaa
2 munaa
6 dl maitoa
1 lihafondi
ripaus riistafondia
ripaus tulista ketsuppia
juustoraastetta
2 rkl korppujauhoja
mausteet

Paista jauheliha, mausta fondeilla, ketsupilla ja muilla mausteilla. Itse laitoin sipulijauhetta, paprikajauhetta ja mustapippuria. Keitä pastaa muutama minuutti, jätän pastan aina melko raa'aksi, jottei siitä tule uunissa mössöä. Sekoita munat ja maito, lisää joukkoon ripaus valkopippuria ja kuivattua oreganoa. Sekoita jauheliha, juustoraaste ja pasta vuoassa, kaada joukkoon munamaito. Sekoita. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista 180 asteessa 1 tunti.





Alkuviikosta teimme myös itsetehtyjä hampurilaisia. Jauhelihapihvit tein 400 g:sta naudan paistijauhelihaa, 1 munasta ja 0,75 dl ruokakermasta. Maustoin jauhelihaa riistafondilla, ketsupilla ja kuivamausteilla. Muita lisukkeita hampurilaisissa oli juusto, rapeaksi paistettu pekoni, salaatinlehdet ja tomaatti, ja kastikkeena ketsuppia. Nam! Ja niin helppoa, että jaksaa töidenkin jälkeen.





Googlailen aina erilaisia helppoja arkiruokia, jotta saisimme vaihtelua arkipäivien ruokalistaan. Hyviä ideoita saa jakaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti