tiistai 19. helmikuuta 2013

TapaksiaViimeiset pari viikkoa ovat olleet melkoisen hektisiä niin töissä kuin vapaa-ajallakin ja halusimme viettää rentouttavan viikonlopun kotona. Lauantai-iltana vietimme kahden kesken tapas-iltaa ja söimme tottakai itsemme aivan ähkyiksi. Mahaa sattui vielä nukkumaan mennessäkin, oppisikohan sitä koskaan lopettamaan tarpeeksi ajoissa?

Teimme melko perusjuttuja, koska olemme aloittelijakokkeja ja koska tapakset on meille täysin uusi juttu. Ensi kerralla uskallamme toivottavasti tehdä jotain erikoisempaakin. Tarjolla oli itsetehtyjä yrttilihapullia chili-tomaattikastikkeen kanssa, chili-valkosipuliöljyssä paistettuja katkarapuja, mustekalarenkaita, valkosipulietanoita, ciabatta-leipää, patonkia, valkosipulioliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, fetaa, paneroitua Camembert-juustoa, ilmakuivattua kinkkua ja paistettuja herkkusieniä.

Ensi kerralla korvaan ainakin nuo valmiit pakastemustekalarenkaat ja teen niiden sijasta itse paneroituja mustekalarenkaita. Tuskin saan muuta mustekalaa, kuin pakastetta, ostettua, mutta ainakin tuon paneroinnin voin tehdä itse. Pöydälle pääsi myös ensimmäistä kertaa espanjasta joskus ajat sitten raahaamani tapas-astiat, tuon suurimman olen saanut vanhemmiltani tuliaiseksi. Sangria-kannukin löytyy, mutta sen käyttäminen jääköön kesälle. Näiden lisäksi pöydälle päätyi Iittalan Teemaa tummanruskeana ja Iittalan Senta-punaviinilasit.

Tapaksia haluan kyllä ehdottomasti päästä kokeilemaan Espanjassa. Toki olen useilla Espanjan visiiteilläni tapaksia syönyt, mutta siitä on aikaa ja nyt osaan arvostaa hyvää ruokaa enemmän kuin mitä osasin lapsena. Barcelona on yksi hienoimmista kaupungeista, jossa olen vieraillut ja viime kerran jälkeen olenkin odottanut hetkeä, jolloin pääsen sinne uudestaan. Ensi kerralla keskityn espanjalaiseen keittiöön, viime matkalla kun tuli syötyä vähän sitä sun tätä.Sunnuntaina kävimme katsastamassa Helsingin keskustassa Ravintolapäivän tarjontaa. Narikkatorilla maistelimme antilooppia ja peuraa, myöhemmin kasasimme itsellemme hampurilaiset ja jälkkäriksi söimme erilaisia suklaita. llma oli melkoisen kelju ja keskustassa oli tosi kylmä, mutta onneksi pop-up ravintoloita löytyi sisätiloistakin. Iltaa vietimme edellisiltaisten tapas-jämien, romanttisen komedian ja koirakaverin kanssa. Meillä ei ole omaa koiraa, joten lainaamme aina välillä appivanhempieni uusinta tulokasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti